21 september Mini Roparun in Sleen

In de nationale sportweek worden door de sportcoaches van de gemeente Coevorden en de Roparun teams Sleen4life en de Turfrunners uit Dalen de Mini Roparun georganiseerd.

De scholen De Fontein, De Akker en De Vlinderhof  zullen vanaf 9 uur t/m 12 uur in de verschillende klas groepen 5 t/8 meedoen aan de Mini Roparun. 

Onder het motto “meedoen is belangrijker als winnen” lopen de kinderen in hun eigen tempo rondjes op de sportvelden van de VV Sleen. 

In de voorbereiding zijn er 2 filmpjes naar de scholen gestuurd. 1 filmpje laat zien hoe een Roparun team is opgebouwd (25 personen bestaande uit lopers, fietsers, chauffeurs, navigators, basiskamp en verzorging)  en hoe de estafette loop wordt gelopen. Het 2e filmpje is een terugblik van allerlei mooie, soms moeilijke en ontroerende momenten van de laatste Roparun. 

Het team Sleen4life is met een aantal deelnemers aanwezig voor de begeleiding, ontvangst, eventuele vragen en voor de catering. Op een later tijdstip worden de scholen nog bezocht door de sportcoaches en Sleen4life voor de overhandiging van de bedragen van de inzamelingsactie en om nog even vragen te beantwoorden van de jeugd en na te praten. 

Uiteraard is iedereen welkom om de kinderen aan te moedigen.

VV Sleen, sportcoaches, VC Sleen (koffie en thee) bedankt voor jullie hulp en inzet. Gezamenlijk met de scholen maken we er een feest van.

Vorig jaar heeft de school De Akker ook al meegedaan aan de Mini Roparun en heeft toe via een inzamelingsactie ruim € 2500,00 voor de Roparun bij elkaar gelopen.