Doelpunten voor goede doel

Doelpuntenregen in Sleen voor het goede doel.

Op sleen4lifeOudinternationals-16zaterdag 22 juni 2013 heeft het eerste grote evenement van Sleen4life plaatsgevonden. De unieke voetbalwedstrijd Ex-internationals van de KNVB tegen het Regioteam Z.O. Drenthe. Naast deze unieke wedstrijd waren er de hele dag activiteiten op de voetbalveldenvan Voetbalvereniging Sleen. Van klein tot groot en van jong tot oud zette men zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zorg voor mensen met kanker.

‘s-Ochtends werd de spits afgebeten door de jeugd van Sleen, Noord-Sleen, Erm en omstreken. De namen van de teamindelingen als F-jes en E-tjes werden deze dag vervangen door echte clubnamen. Ajax, Heerenveen, Feyenoord… alle grote voetbalclubs waren deze ochtend vertegenwoordigd. Mede door het mooie weer en door de goede coördinatie van de activiteiten door een tweetal combinatiefunctionarissen van de gemeente Coevorden vermaakten de kinderen zich prima en werd het een heel geslaagde ochtend. Deze ochtend draaide om PLEZIER, UITDAGING en vooral VOETBAL! Na afloop ontvingen alle kinderen een herinneringsvaantje en een bidon met een pen.

Om ongeveer 13:00 uur werd er een wedstrijd regio C-team (beste spelers Sleen, Oosterhesselen en Zweeloo) tegen Beilen C1 gespeeld. Aansluitend vond er een 7×7 toernooi plaats voor eerste elftallen uit de regio. Voor deze categorieën waren mooie bekers beschikbaar gesteld.

Aan het begin van de avond was de tijd eindelijk aangebroken voor het grote spektakel. ‘Stadionspeaker’ Richard Nieborg had nog een kort interview met Wethouder Geert Roeles van de gemeente Coevorden, waarna de beide elftallen het voetbalveld betraden. Uiteraard zorgde muziekvereniging Crescendo uit Sleen voor de nodige muziek en speelden zij voor aanvang van de wedstrijd het Wilhelmus.

Het regioteam was speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door trainer Martin Drent. De inwoner van Emmen selecteerde de volgende spelers: Marwin van der Meer van DZOH, Ruud Jalving van ZBC, Erik Eleveld van WKE, Kelvin Jager van SC Erica, Ruben Kaiser van SVBO, de ‘Sleen spelers’ Bart Woering van FC Emmen en Stephen Warmolts van SC Heerenveen, Daniël Balsala van Germanicus, Rob Groote van Klazienaveen en Raymon Manting van Twedo. Ook Drent zelf speelde nog een aantal minuten om de voorzetten op doel te koppen. Het regioteam werd aangevuld door leden van Stichting Sleen4life die elkaar regelmatig afwisselden. Het team van ex-internationals, met als coach Aron Winter, die speciaal voor deze wedstrijd door de KNVB was ingevlogen, beschikte over spelers als Brian Roy, Wim Kieft, Orlando Trustfull, Richard Witsche, Peter Houtman, Barry van Aarle en Michael Mols.

Ondanks de regen wachtten ruim 1000 toeschouwers in spanning af hoe dit duel zou gaan verlopen. Het Regioteam ging voortvarend van start. Na zes minuten werd er al gescoord door het Regioteam en met een tussenstand van 3-1 gingen zij de rust in. In de tweede helft gaven de ex-internationals meer partij, maar dit was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. Met een eindstand van 7-6 in het voordeel van het Regioteam werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten. Voor het Regioteam scoorden: Ruud Jalving (ZBC), Rob Groote (Klazienaveen), Ruben Kaiser (2x – SVBO), Martin Drent (Rolder Boys), Kelvin Jager (Erica) en Koen Dreijer (Sleen). Van de ex-internationals wisten Arthur Numan, Martijn Reuser, Richard Witschge Orlando Trustfull en Michael Mols (2 x) te scoren. Al met al werd het een leuke en sfeervolle avond voor voetbalminnend Sleen en omstreken.

Op het nabijgelegen terrein was er nadien volop gelegenheid om onder het genot van een drankje nog eens na te praten en werd de dag met helaas wel wat regen op een swingende wijze afgesloten door de coverband Countdown, die geheel belangeloos optrad.

Sleen4life bedankt alle sponsoren, vrijwilligers en iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen om van deze dag een succesvolle dag te maken. Succesvol was het in onze ogen zeker, er is maar liefst € 6.500,- ingezameld voor zorg voor mensen met kanker.