2e Team bijeenkomst Rotterdam

Op 10 februari om 10 uur vond de tweede teambijeenkomst in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Om 7 uur vertrokken we richting Rotterdam. Nog nooit zo weinig verkeer gezien op de weg en zonder oponthoud arriveerden we ruim op tijd (9.15 uur) in Rotterdam.

Video

Verschillende teams presenteerden zich en je kon allerlei sponsorartikelen van hun kopen. Van bloemen, tot gebreide mutsen. Leuk om te zien hoe de teams op allerlei manieren proberen geld in te zamelen.

Om 10 uur begon in de grote zaal de meeting. Gestart werd met een verhaal over waarvoor we nu eigenlijk met zijn allen de Roparun lopen en dat de opbrengst zo belangrijk is voor de verschillende doelen. De Roparun heeft de laatste jaren o.a. geld geschonken aan het Scheper Ziekenhuis, Stichting Saxenburgh Groep Hardenberg, Treant Zorggroep Bethesda in Hoogeveen en de ziekenhuizen in Assen en Groningen.

In Utrecht wordt een nieuw kinderziekenhuis gebouwd, het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. In 2018 wordt dit ziekenhuis opgeleverd. In dit hypermoderne ziekenhuis worden kinderen behandeld waarbij kanker is vastgesteld. Dit ziekenhuis is volledig afgestemd op de behandeling van kinderen in een mooie omgeving waar ruimte is om te spelen, leren en relaxen. Daarnaast is er een research centrum gevestigd waar onderzoek plaatsvind naar betere behandelmethoden. In een ontroerende film vertelden ouders en kinderen over strijd tegen en leven met kanker. Helaas redt 1 op de vier kinderen het niet. Als je dan het verlies van ouders ziet van hun kinderen schieten je de ogen toch wel vol. Stichting de Roparun heeft 2 miljoen bijgedragen aan de bouw van dit ziekenhuis. Met trots kunnen wij ook zeggen dat we vanuit Sleen een paar steentjes hebben bijgedragen.

Na deze ontroerende presentatie en film werden de nieuwigheden verteld over de Roparun editie 2018. Dit jaar zijn er 84 teams die vertrekken vanuit Hamburg. Zoals elk jaar zijn er dit jaar ook weer op verschillende plekken route wijzigingen. Zo is de start in Hamburg verplaatst (dichter naar het centrum) maar ook de finish is jammer genoeg verplaatst. De Coolsingel wordt verbouwd en de aankomst is verplaatst naar de Binnenrotte. Er komt een nieuw verzamelpunt voor de teams en de binnenkomst wordt steeds beter aangestuurd waardoor de binnenkomst van de verschillende teams verspreid worden over de middag. Ook was er de aankondiging van de XXL rustplaats in Sleen met muziek en hottubs. Een mooie toevoeging aan het programma.

Daarna kregen we een presentatie over de verschillende routeplanners en hoe je de routes kunt selecteren en laden in de routeplanners. Dit was wel leerzaam. Onder grote hilariteit werd er verteld dat een team zich verleden jaar meldde bij de organisatie met het probleem dat de planner de start locatie in Hamburg niet kon vinden. Bleek het betreffende team de verkeerde route (Parijs – Rotterdam) te hebben geladen. Wat uiteraard  toch nog minder erg is dan wel de goede route hebben geladen maar je staat aan de verkeerde startplaats.

Binnenkort moeten we ook de gemiddelde snelheid van het team doorgeven die bepalend is voor de starttijd in Hamburg. Hierbij kan ook rekening gehouden worden met een tijdstip van doorkomst, zoals in Sleen. Gaan we binnenkort maar eens overleggen.

Tijdens de bijeenkomst werden ook de loten uitgereikt (1000 stuks á 2,50). Eigenlijk moesten ze direct betaald worden, maar toen we vertelden waar we vandaan kwamen werden we vertrouwd op onze blauwe ogen en werden de loten toch overhandigd.

 

Al met al een leerzame dag en ook leuk om met andere teams te babbelen.