De generale; een loop van 160km

Vrijdag 28 maart was het dan zover. De generale loop, een meetpunt om te weten waar we staan. Hoe staat het er organisatorisch voor? Hoe loopt het logistieke deel? Hoe is het met de vorm van de fietsers en de lopers gesteld? Zo zijn er nog wel een paar vragen waarop deze loop een antwoord gaat geven.

We startten in twee teams; Team A “de jonge honden”, Koen en Daan Dreijer, Jelle Kerkdijk en Tom Koopman en ondersteuning (chauffeur, navigator/verzorger en twee fietsers) en Team B van “Bejaard”, bestaande uit Richard Buls, Frits Soeters, Henk Lotterman, Henk Kerkdijk, Marieke de Ruiter en ondersteuning.DSC04889

Team B ging als eerste van start om 22.00 uur, waarna Team A om 23.30 uur volgde vanuit Esterwegen in Duitsland. Esterwegen ligt 80 km van Sleen op de route die we tijdens de Roparun gaan lopen. Vanaf dit punt liepen we terug naar Sleen. Tijdens het lopen fietst er één fietser voor en één fietser achter de loper, dit in verband met de veiligheid. De achterste fietser heeft een grote lichtbundel op de fiets, zodat het voor de loper enigszins zichtbaar is waar hij/zij de voeten neerzet, best handig. De lopers wisselden iedere twee km. De op dat moment niet lopende lopers werden verplaatst met de busjes van Drieluik Kinderopvang. We zijn erg blij dat we deze busjes voor dit evenement mogen gebruiken. In deze busjes zitten dan buiten de niet lopende lopers, een chauffeur (Teun de Lange/ Sander de Groot) en twee verzorgers/navigatoren (Jans Kiers, Joost Blaauwiekel, Henk van der Hoek en Ageeth Kuipers). Op deze manier verplaatste het hele circus zich. Deze avond was het best donker en stond er een koude oosten wind. Gelukkig was het wel droog. De fietsers zaten 3,5 uur achter elkaar op de fiets en fietsten tussen de 12 en 14 km per uur. Aangezien dit voor de fietsers een lager tempo is dan normaal kregen ze het stuk voor stuk koud en hadden ze het gevoel dat tenen en vingers bevroren raakten. Ze waren dan ook wel opgelucht dat ze halverwege konden wisselen om weer warm te worden. Hun taak zat er echter nog niet op. Zij gingen alvast naar Sleen en zorgden ervoor dat de beide teams om 5 uur ‘s morgens in Sleen bij aankomst te eten en drinken kregen en er voor iedereen de bedden klaar lagen.

Tegen het ochtendgloren toen de vogels alweer floten kwamen wij bij de sporthal aan. Het is dan 5 uur in de ochtend. Team B is 5 minuten voor Team A ter plekke, dus team A was zoals gepland mooi ingelopen. Allen moe maar tevreden. Na even wat gegeten en of gedronken te hebben en verzorgd te zijn, zocht iedereen zijn/haar slaapplaats op in de Dojo. Deze mochten wij gebruiken van Budovereniging Yoshi. Na een poosje gelegen te hebben en wat te hebben gedommeld, sommigen sliepen direct  en dat was aan het gesnurk wel merkbaar, werden we om 7.30 uur gewekt door de volleyballers. Er was alweer leven in de brouwerij in de volleybalkantine. Eén voor één verlieten wij onze slaapplaatsen. De meesten direct weer goed wakker, een aantal slaapwandelend. Na een douche en even lekker tandenpoetsen zaten we weer glimmend aan het ontbijt. Lekker man, die koffie ‘s morgens! Ook de slaapwandelaars kwamen langzaam maar zeker weer tot leven.

Om 9.00 uur vertrokken beide teams weer via Dalen, Coevorden, stukje Duitsland, Langeveen, Geesteren, Almelo, Bornebroek naar de finishplaats Enter. We hadden echt superweer die dag en liepen in korte broek en shirt. Allemaal nog melkflessen, dus die benen konden wel weer wat zon gebruiken. Onderweg was de sfeer in beide bussen erg goed en werd er heel wat afgelachen, dus dat beloofd nog wat tijdens het Roparun weekend. In Duitsland liep Tom Koopman van Team A nog een stuk verkeerd, omdat het navigatiesysteem nog niet de laatste Roparun update had gehad. Maar gelukkig was Tom wel wat gewend en heeft hij inmiddels patent aangevraagd voor fout lopen binnen Sleen4life. Uiteindelijk kwam alles weer op de pootjes terecht. Ook deze dag werden de fietsers halverwege gewisseld. Onze groep fietsers bestond uit: Luuk Nieborg, Annet Hordijk, Jan Klaasen, Henk Voors, Kees van den Bosch, Jan Regtop, Henk Renting en Bart Haan. Er waren continue 4 fietsers actief. Mede door het geweldige weer was het fietsen deze dag een stuk aangenamer en ook makkelijker vol te houden. Ook het lopen ging gemakkelijker doordat de buitentemperatuur zeer aangenaam was. Bij de kou van de nacht ervoor merkten de lopers goed dat het meer moeite kostte om goed in het ritme te komen. Overdag bij deze temperaturen ging dit vanzelf.

DSC04907In Almelooooo was het even zoeken, omdat ze daar net als in Emmen de boel op de kop hadden gezet en er ook nog markt was, maar ook dat kwam snel goed. Daarnaast hebben de lopers er nauwelijks hinder van gehad. Jelle genoot van de drukte op de markt en Henk Kerkdijk had er zowaar nog fans langs de kant van de weg staan, heel goed voor het “Roparun gevoel”. Team B kwam om 15.30 uur in Enter aan. Team A zat toen al heerlijk in het zonnetje op het terras achter een welverdiend koud glas bier of een warme kop thee. Wij, team B sloten ons daar snel bij aan. Zo werd deze generale in een goede sfeer en moe maar zeer voldaan afgesloten. Over het algemeen zijn we allen erg tevreden en blikken we met een heel goed gevoel terug op deze loop en kijken we uit naar deelname aan de Roparun op 7, 8 en 9 juni!