Doorkomst Roparun in Sleen brengt de molen in stelling

De voorbereidingen voor de doorkomst van de jaarlijkse Roparun zijn in volle gang. Het plaatselijke organisatiecomité heeft weer van alles bedacht om op 1e Pinksterdag de lopers een warm onthaal te bieden. De Roparun is een loop van Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze loop wordt geld ingezameld voor goede doelen.
 
Om de route door Sleen voor de deelnemende teams aan de Roparun nog aantrekkelijker te maken, gaan de lopers na het centrum in Sleen rechtsaf door molen ‘De Hoop’ die apart hiervoor opengesteld is op zondag 1e Pinksterdag. Begeleid door de zwoele geur van ter plekke gebakken kniepertjes verwacht Sleen4life hiermee nog beter als doorkomstplaats te scoren bij de lopers en fietsers. Daarnaast wil de stichting hiermee een vollediger programma bieden aan verschillende leeftijdsgroepen van de bevolking van Sleen en omstreken.

Indien het lukt, is hieraan een mooi geldbedrag gekoppeld dat dan opnieuw besteed kan worden door stichtingen of instellingen die zorg verlenen aan kankerpatiënten.

 

 

Rondom de molen zijn er 1e Pinksterdag diverse activiteiten georganiseerd. Zo zal vanaf 11.30 uur ‘De Zingende Broeder’ optreden en kan men ondertussen genieten van een heerlijke lunch tegen een kleine vergoeding. Vervolgens komen Jan & Monique optreden en zal het Volk van Grada zowel een klederdrachtshow als een optreden van de accordeongroep verzorgen.

Oldtimers
Omdat Sleen dit jaar ook gastheer is voor het jaarlijkse Zuidenveldfestival zal de commissie Oldtimers deze dag ook een Oldtimerconcours bij de molen organiseren. Hiervoor moeten de deelnemers om 10.00 uur aanwezig zijn. Aanmelden kan via henksteenbergen47@hotmail.com. Oldtimers uit Sleen en omliggende dorpen (Erm, Noord-Sleen, Diphoorn, ’t Haantje en Schoonoord zijn hier welkom. Door een deskundige jury worden tijdens dit concours twee oldtimers uitgezocht die voor Sleen mogen deelnemen aan de competitie van het Zuidenveldfestival op zondag 9 juli. Alle deelnemende oldtimers mogen gratis mee deelnemen aan het concours op 9 juli. Voor het meedoen aan dit concours kunt u zich aanmelden via http://www.omgevingsatelier.net/zuidenveld.html.

Uiteraard wordt de inwendige mens hierbij niet vergeten en zijn er ter plekke de nodige versnaperingen te verkrijgen. 

Sleen4life hoopt hiermee een attractief programma voor de iets-oudere medemens te hebben neergezet en heeft hierbij de samenwerking gezocht met Sleener molen stichting ‘De Hoop’ en Woonzorgcentrum ‘De Schoel’.