“Kleintje” Roparun in Sleen

Eerlijk is eerlijk, we hebben meestal beter weer in het pinksterweekend. Maar dat kon de pret niet drukken. Eindelijk weer eens als team bij elkaar, hoe mooi is dat? In alle vroegte werd op het Trambrinkje het basiskamp ingericht. In de zwarte tent het restaurant en de verzorging en de witte tent werd ingericht als slaaptent. Naast de bakker het verkooppunt van de koeken en de loten in de verkoopkraam van Albert Heijn. Mooi dat dit kan, bedankt voor het lenen.

Om 9 uur startte team A voor de eerste 40 kilometer, waarbij het startsein werd gegeven door de brandweer uit Sleen. Dat was in heel Sleen te horen, bedankt mannen. Ook de spuit werd nog even gedemonstreerd, mooi om te zien, wat een kracht en wat een water. Om 12 uur startte team B voor de 40 km. In totaal heeft elk team bijna 80 km gelopen en werd team B iets na 21.00 feestelijk binnengehaald.  

 

 

 

Om kwart over negen werd gestart met de verkoop van de befaamde koeken de “Roparunnertjes”, van onze eigen echte bakker Herman en daarnaast de verkoop van Roparun loten. Ondanks het slechte weer waren alle koeken om 1 uur verkocht. Voor de laatste verkopen werd zelfs de Roparunner koeken uit de winkel van de Bakker gehaald en verkocht. Uiteraard wel met toestemming van Wemmie. Wederom een geslaagde verkoopactie. Bedankt Herman en Wemmie, wat mooi dat jullie ons altijd ondersteunen.

 

Over aandacht hadden we niet te klagen. Verspreid over de dag hebben we bezoek gehad van RTV Drenthe, Coevorder Nieuws, SleenWeb, De Roparun (motorteam en activiteiten team) en een live stream op de Roporun uitzending op TV West.

 

Het team de Turfrunners uit Dalen had een 24 uursloop georganiseerd waarbij de route van beide teams een keer door Sleen kwam en onder aanmoediging van het team Sleen4life door Sleen liep. Mooi om te zien, 2 teams, één doel, aandacht besteden aan het doel van de Roparun, geld inzamelen op een sportieve manier voor palliatieve zorg voor ongeneeslijk zieke mensen.

2019 lijkt al lang geleden, maar het was toch de laatste keer dat er een Roparun door Sleen kwam. De organisatie van het team (Bas, Bart, Jan, Esra en Marit) werd nog even in het “zonnetje” gezet met een ingelijst Roparunshirt als dank voor een mooi georganiseerd feest. Door de run is het gelukt om de organisatie gezamenlijk op de foto te krijgen.

 

Ondanks het soms wel erg slechte weer kijken we als team terug op een geslaagde en sportieve dag.

In het weekend van 2 en 3 oktober gaan we een aangepaste  Roparun lopen met een start en finish in Landgraaf. Ook Sleen4life en de Turfrunners zijn weer van de partij. Uiteraard hopen we dat de editie van 2022 weer gewoon door Sleen gaat en we weer een spetterend feest kunnen organiseren.

Team Sleen4life