Nieuw recordopbrengst Sleen4life

Sleen4life brengt dit jaar een nieuw recordbedrag op van bijna 13.000 euro. Dit doet team Sleen4life door op diverse onderdelen zich te profileren waarbij de Doorkomst en het lopers team tijdens de Roparun zelf zichtbaar zijn. Echter op vele andere vlakken wordt gedurende het hele jaar door heel veel mensen een bijdrage geleverd tijdens inzamelingsacties, de SleenerZand Cross en door de sponsorcommissie. Dit heeft geleid tot een geweldig bedrag waar vooraf alleen van gedroomd werd.

 

Het team uit Sleen heeft op meerdere manieren geld ingezameld om zoveel mogelijk geld over te maken naar de Stichting Roparun.

  • Op 15 april werd gestart met het evenement de SleenerzandCross. In twee onderdelen, de Canicross (hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond) over 5 km en een Crossloop over 5 of 10 km;
  • Op 22 april hebben we huis aan huis het “Roparunnertje”, een koek speciaal ontwikkeld door onze eigen Sleener bakker Schepers voor Sleen4life;
  • Op Koningsdag was Sleen4life aanwezig met de verkoop van loten en de Roparunnertjes;
  • De verkoop van Roparun loten (helaas dit jaar geen grote prijzen in Sleen);
  • De bijdragen van sponsoren. Zowel in geld als in natura;
  • De sponsormodule van de Roparun;
  • Ook dit jaar is gedurende het Roparun weekend weer een geweldig feest georganiseerd in Sleen. De opbrengst van de Doorkomst gaat ook richting het goede doel;
  • Flessenactie bij Albert Heijn.

Voor het ‘Lopers team’ Sleen4life was het de vierde keer voor deze monstertocht van Hamburg naar Rotterdam over 578 km. Ook dit jaar weer onder de begeleiding en organisatie van onze teamcaptain Koen Dreijer. Met een gedeeltelijk nieuw team werd deze monstertocht helemaal uitgelopen. Een enthousiast team dat de hele run voorliep op schema mede dankzij de voortreffelijke verzorging van Willemijn en de bijdrages van alle chauffeurs, bijrijders, fietsers en eenieder in het basiskamp. De opzet is onveranderd: In teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De Doorkomst in Sleen is uitgegroeid tot een groots spektakel om de Roparun lopers feestelijk in Sleen te verwelkomen, toevallig precies op de helft van de route. Dit jaar met voortreffelijk weer en een goede opkomst van het publiek. Uiteraard kreeg ons eigen Sleen4life team hierbij de meeste aandacht en een ware huldiging op het podium. Op dit podium werden de deelnemers onder begeleiding van muziek van Amber Roots hartelijk verwelkomd. In de middag trad met veel succes de band The Recipe op. Tussendoor waren er streetdancers van MKBeats en In2Dance die zorgden voor een swingend geheel. In de ochtend werd er voor het eerst ook een mini Roparun georganiseerd voor de basisscholen in Sleen, Erm en Noord- Sleen. In teamverband een half uur lopen in Estafette verband. Aangemoedigd door het publiek, net als de echte renners werd het parcours afgelegd. Een mooie aanvulling voor het ochtend programma.

Bij de doorkomst in Sleen was ook de Loopgroep ‘Opgeven is geen Optie’ weer aanwezig. De deelnemers van Loopgroep ‘Opgeven is geen Optie’ hebben in het recente verleden allemaal te maken gehad met de strijd tegen kanker. Dit is de doelgroep waar wij voor lopen en dat maakt de doorkomst heel bijzonder.

Op verzoek van de doorkomst commissie is de Roparun route verlegd dor de molen. Rondom de molen traden waren optredens van ‘De Zingende Broeder’ en Jan & Monique en het Volk van Grada gaf een klederdrachtshow en verzorgde een optreden van de accordeongroep. Daarnaast was er nog een Oldtimer show georganiseerd.

Hier past toch wel even een speciaal compliment voor de organisatoren (Henk Voors, Ciska Reininga, René en Erik de Koning en Vincent Bekkema). Veel werk, minimale budgetten, maar toch een prachtig programma neergezet. Uiteraard geen feest zonder de vele vrijwilligers. Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet.

 

 

 

Sponsoren, vrijwilligers, het team Sleen4life en het weer hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat de deelname van Sleen4Life een groot succes is geworden. Hiervoor willen we iedereen hartelijk bedanken. Door deze gezamenlijke inzet hebben we Sleen landelijk op de kaart gezet met onze mooie doorkomst. Volgend jaar het eerste lustrum. Bent u er ook weer bij?

Hieronder nog even wat statistiekgegevens:
Team: 141, Sleen4life
Vertrek: 3 juni om 12:36 uit Hamburg
Aankomst 5 juni om 14:33:44 in Rotterdam
Totale looptijd: 49 uur,57 minuten en 44 seconden
Gemiddelde snelheid: 11,35 km per uur
Plaats: 39