Recordbedrag voor Roparun door Sleen4life

Waar een klein dorp (en omliggende dorpen) groot in kan zijn!

In het eerste lustrumjaar van Sleen4life werd een nieuw recordbedrag overgemaakt naar de Stichting Roparun. Dit jaar staat de teller maar liefst op ruim € 14.000,00. Dit geld wordt door de Stichting Roparun rechtstreeks gedoneerd aan doelen die te maken hebben met de dagelijkse zorg voor kankerpatiënten (lees hierover meer in de laatste alinea van dit artikel).

 

Doorkomst en Pre Party

Bij een lustrum hoort een bijzonder feest. Dat is gerealiseerd door de organisatie van de Pré Party, en de Doorkomst XXL. Op de zaterdagavond was er voor de eerste keer voorafgaand aan de Doorkomst in Sleen een  Pré Party georganiseerd onder aanvoering van Jesmer Warmolts en Arjan Goeree met hulp van team TVP en Henk Voors.  Het terrein stond vol met enthousiaste bezoekers die werden getrakteerd op  geweldige optredens van  Span Crank, De Dikdakkers en Drukwerk wat resulteerde in uitstekende sfeer op het feestterein.  

Voor de Doorkomst XXL werd extra uitgepakt met de band Amber Roots bij de brandweer en  XXL hottubs. Door deze opzet werden de Roparun teams met een lint van muziek, beginnend bij de brandweer, vervolgens de Brink (bands Boom en Qnot)  en als laatste de molen (met optredens van Jan & Hennie,  de Zingende Broeder en het Volk van Grada) verwelkomd. Daarnaast verzorgden de streetdancers van In2Dance  voor swingende tussendoortjes.

Ook werd dit jaar voor de 2e keer de Mini Roparun gehouden. Georganiseerd door Berdien Elling en Kristel Lubbers was het dit jaar met ruim 80 deelnemers een groot succes. Met heuse sport clinics hebben de dames samen met Tom van Tellingen de jeugd enthousiast gemaakt voor de Run.

Bij de Doorkomst in Sleen was ook de Loopgroep ‘Opgeven is geen Optie’ weer aanwezig. De deelnemers van deze loopgroep hebben in het recente verleden allemaal te maken gehad met de strijd tegen kanker. Hun aanwezigheid maakt het elk jaar weer heel zichtbaar waar we dit met z’n allen voor doen.  

Team Sleen4life

De starttijd voor het team Sleen4life voor De Roparun van Hamburg naar Rotterdam over 578 km was 13.25 uur. Elk loopteam moet aan de organisatie de verwachte gemiddelde snelheid doorgeven. Met een gedeeltelijk nieuw team werd de gemiddelde snelheid ingeschat op 11 km. Dat liep echter iets anders. Vooral de eerste helft van de route tot Sleen lag de gemiddelde snelheid rond de 12,5 tot 13 km.  Tijdens een teamwisseling is zelfs besloten om 3 kwartier later te starten anders zouden we veel te vroeg in Sleen zijn. De Doorkomst in Sleen is altijd een bijzonder moment. Een geweldig enthousiast en warm feestelijk onthaal.; om kippenvel van te krijgen.

De Doorkomst in Sleen is uitgegroeid tot een groots spektakel om de Roparun lopers feestelijk in Sleen te verwelkomen, en dit is dan toevallig precies op de helft van de route met dit jaar voortreffelijk weer en een goede opkomst van het publiek. Uiteraard kreeg ons eigen Sleen4life team hierbij de meeste aandacht en een ware huldiging op het podium. Dat sport en dit evenement leeft in de gemeente blijkt ook door de aanwezigheid van de burgemeester en twee wethouders die vanaf Sleen tot de gemeentegrens na Coevorden met het team Sleen4life hebben meegefietst.

Mede dankzij de voortreffelijke verzorging, de bijdrages van alle chauffeurs, navigators, fietsers en restaurant en hotel “het basiskamp” heeft het team zonder blessures en mooi op tijd de finish in Rotterdam gehaald. De Roparun, een belevenis voor het leven. De opzet blijft onveranderd: In teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Ook dit jaar werd er op verschillende manieren geld ingezameld:

  • We zijn gestart met het evenement de SleenerZand Cross. In drie onderdelen, de Canicross, een jeugdloop en een Crossloop over 5 of 10 km;
  • De huis aan huis verkoop van het “Roparunnertje”, een koek speciaal ontwikkeld door onze eigen Sleener bakker Schepers voor Sleen4life;
  • Op Koningsdag was Sleen4life aanwezig met de verkoop van loten en de Roparunnertjes;
  • De verkoop van Roparun loten (helaas dit jaar geen grote prijzen in Sleen);
  • De bijdragen van sponsoren zowel in geld als in natura;
  • De sponsormodule op de site van de Roparun, met dit jaar een recordbedrag!;
  • De opbrengst van de Pré Party en de Doorkomst;
  • Flessenacties bij verschillende winkels.

Sponsoren, vrijwilligers, het team Sleen4life en het weer hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat de deelname van Sleen4Life een groot succes is geworden. Hiervoor willen we iedereen hartelijk bedanken. Zonder jullie geen Sleen4life. Door gezamenlijke inzet hebben we Sleen landelijk op de kaart gezet met onze mooie XXL doorkomst.

Na vijf jaar hebben Henk Voors en  Cisca Reininga besloten om met de organisatie van de Doorkomst festiviteiten te stoppen. Helaas konden ze niet bij de afsluitende bbq aanwezig zijn, dus hebben we als bestuur tijdens de evaluatie hen hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet. Door hun inzet is het feest tijdens de Doorkomst uitgegroeid tot een feest waar alle Roparun ploegen met bewondering en veel complimenten over praten. Beiden zijn inmiddels gepolst voor een nieuwe functie binnen het team.

 

 

 

 

Hieronder nog enkele statistiekgegeven:

Team                                  :  141, Sleen4life

Vertrek                               : 19 mei om 13:25 uit Hamburg

Aankomst                          : 21 mei om  15.23  in Rotterdam

Totale looptijd                  : 49 uur en 59 minuten

Gemiddelde snelheid       : 11,35 km per uur

Plaats                                  : 28

Donatie aan het Hospice ’t Huis van Heden’

Tenslotte werd Stichting Sleen4life eind mei gebeld door Stichting Roparun met het verzoek een cheque te overhandigen aan het Hospice ’t Huis van Heden’ in Emmen. Maar liefst 97.108,- Euro! werd er gedoneerd voor de bouw van twee nieuwe gastenkamers. Een prachtig afsluiting van een lustrumjaar waarin heel veel vrijwilligers zich (landelijk) hebben ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen die getroffen worden door kanker en waarbij het geld ook in onze omgeving zichtbaar terugvloeit naar de samenleving.

 

 

Vooruitblik

Ook volgend jaar gaan we weer meedoen aan de Roparun. Er wachten ons echter nog wel een paar uitdagingen. Voor de Doorkomst moet een nieuw organisatie team gevormd worden.  Heb je hiervoor interesse? Stuur een mailtje naar team@sleen4life.nl  Onze eerste startbijeenkomst zal in het najaar plaatsvinden. We gaan nu eerst genieten van een mooie Sleense zomer.