Sleen4life brengt in 2016 totaal ruim 7000 euro op

sleen4life 90x83Dit jaar werd de Roparun al voor de 25e keer georganiseerd. Voor het team Sleen4life was het de derde keer voor deze monstertocht van Hamburg naar Rotterdam over bijna 564 km. Dit jaar onder de begeleiding en organisatie van onze teamcaptain Koen. Koen Dreijer heeft de run organisatorisch opgezet en vorm gegeven. Klasse. Met een grotendeels nieuw team werd deze monstertocht, zij het hier en daar op het tandvlees, helemaal uitgelopen. Een enthousiast team dat elkaar steunde in de soms moeilijke momenten.

De opzet is eigenlijk al 25 jaar onveranderd: In teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Zoals de aanhef al vermeldt, is de opbrengst voor ons team ruim 7000 Euro. Door inzet en teamwork van veel mensen kunnen we gezamenlijk het doel nastreven zoveel mogelijk geld op te halen om mensen die strijden tegen kanker te steunen. Hierbij gaat het niet alleen om de prestatie van de lopers en fietsers, maar juist om een collectieve prestatie van betrokken personen. Sponsoren, vrijwilligers en het team Sleen4life hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat de deelname van Sleen4Life een succes is geworden. Hiervoor willen we iedereen hartelijk bedanken.

Het team uit Sleen, inmiddels ongeveer 30 man sterk, heeft op meerdere manieren geld ingezameld om zoveel mogelijk geld over te maken naar de Stichting Roparun.

Op 26 maart werd gestart met het evenement de SleenerZand Cross. In twee onderdelen, de Canicross (hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen) over 5 km en een Crossloop over 5 of 10 km;

Op Koningsdag was Sleen4life aanwezig met de verkoop van loten, Sleener vlaggen en het Roparunnertje. Een koek speciaal ontwikkeld door onze eigen Sleener bakker Schepers;

De verkoop van Roparun loten (helaas dit jaar geen grote prijzen in Sleen);

De bijdragen van sponsoren. Hiervoor hebben we een sponsorcommissie ingesteld die dit jaar een record aan sponsoren (meer als 50) heeft benaderd die zowel financieel als materieel hebben bijgedragen.

Daarnaast hebben we nog de organisatie voor de Doorkomst in Sleen. De Doorkomst in Sleen is uitgegroeid tot een groot spektakel om de Roparun lopers feestelijk in Sleen te verwelkomen, toevallig precies op de helft van de route. Uiteraard kreeg ons eigen Sleen4life team hierbij de meeste aandacht en een ware huldiging op het podium. Op dit podium werden de deelnemers onder begeleiding van muziek van Amber Roots en de Mouflons hartelijk verwelkomd. Hier past toch wel even een speciaal compliment aan de organisatoren Henk Voors en Ciska Reining. Te veel werk voor twee man, met minimale budgetten, maar toch goed georganiseerd. . Uiteraard geen feest zonder de vele vrijwilligers. Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar.

Bij de doorkomst in Sleen was ook de Loopgroep ‘Opgeven is geen Optie’ van trainster Mieke Kuilder van EAC ‘de Sperwers’ uitgenodigd en aanwezig. De deelnemers van Loopgroep ‘Opgeven is geen Optie’ hebben in het recente verleden allemaal te maken gehad met de strijd tegen kanker. Dit is de doelgroep waar wij voor lopen en dat maakt de doorkomst nog meer bijzonder en maakt de band nog sterker!

Met de eerste doorkomst in 2014 heeft Sleen4life een geldbedrag van 10.000 Euro verdiend. Dit bedrag mocht door de organisatie geschonken worden aan doelen voor palliatieve zorg. Tijdens de doorkomst deelde Ciska  (medeorganisator) graag symbolisch de cheques uit aan:

Het Behouden Huys, een bedrag van € 2500,–. Zij besteden het geld onder meer aan materiaal voor speltherapie;

Het Hospice in Emmen, een bedrag van € 2500,– ging. Daar wordt onder andere een loungeset voor aangeschaft.

De kinderoncologie van het UMCG, een bedrag van € 5000,– Dat geld gaat ook zeker een goede bestemming krijgen bij dit zo belangrijke werk in de strijd tegen kanker.

Nogmaals, iedereen bedankt voor de bijdragen aan Sleen4life. Ons succes is een Sleener succes. Beter dan de verslaggevers van SleenWeb kan ik het niet zeggen: Wij (Henk Steenbergen en Hille Douma) waren ter plaatse om een fotoverslag te maken. Als je dan midden in het publiek staat of aan de baan om de juiste foto’s te maken, krijg je een bijzonder gevoel. Een gevoel van eenheid. Iedereen is met hetzelfde doel bezig, de organisatie (Sleen4life), het publiek, de medewerkers, de muziek en uiteraard de lopers. Allemaal voor het goede doel.

Met deze mooie worden die ons ook hebben geraakt sluiten we dit jaar af en gaan ons na de vakantie voorbereiden op het volgende jaar. Hieronder heb ik nog even wat statistiekgegevens vermeld.

Team:                                  141, Sleen4life

Vertrek:                             14-mei om 12:01:00 uit Hamburg

Aankomst                          16-mei om  16:03:37 in Rotterdam

Totale looptijd:                52:02:37

Gemiddelde snelheid:    10,83 km per uur

Plaats:                                72

Hoogste gemiddelde snelheid: 13,88 km per uur

Laagste gemiddelde snelheid:  10,53 km per uur