Sleen4life doorstaat de eerste oefenloop goed

Op zaterdag 11 januari werd de eerste officiële oefenloop gehouden in de voorbereiding naar deelname aan de Roparun. IMGP0650

Er was gekozen voor een relatief korte oefenloop van 50 kilometer. De in totaal 9 lopers werden bijgestaan door 6 fietsers, 3 bijrijders en 3 Busjes. Per voertuig dus 1 chauffeur, 1 bijrijder, 3 lopers en 2 fietsers. De busjes waren beschikbaar gesteld door Drieluik Kinderopvang en Amber Reclame.

Om 15.00 verzamelden alle deelnemers zich bij Autobedrijf Van der Weide, waarna er nog een korte briefing werd gegeven door Jans Kiers, Sonja Oost en Ageeth Kuipers. De veiligheid staat bij iedere activiteit hoog in het vaandel en alle voorzorgsmaatregelen waren dan ook getroffen. Na het inladen vertrokken we naar Walchum in Duitsland (bij Sellingen over de grens). Vanaf hier werd een deel van de officiële route afgelegd met een finish in Sleen. 

We hadden afgesproken in 3 teams te lopen, A,B en C, en deze met een tussentijd van 10 minuten ten opzichte van elkaar te laten starten. Om 16.15 uur vertrok team C als eerst. Het was aan loper Richard Buls om de eerste twee kilometers af te leggen. De overige lopers van dit team waren Marieke de Ruiter en Jelle Kerkdijk. Iedereen moest ongeveer twee kilometer lopen en werd dan afgelost door de volgende loper. Om 16.25 uur vertrok team B. In dit team zaten  Koen Dreijer, Tom Koopman en Frits Soeters. En om 16.35 vertrok team C bestaande uit Henk Kerkdijk, Bart Haan en Daan Dreijer.

Tijdens de Roparun moet er voor iedere loper een fietser fietsen die zorgt voor de navigatie. Achter iedere loper moet er ook een fietser zijn, die heeft de verantwoordelijkheid  voor de veiligheid. De zes fietsers zijn Jan Klasen, Kees van den Bosch, Henk Voors, Jan Regtop, Annet Hordijk en Luuk Nieborg. De nieuwe navigatie is getest, maar dit verliep niet vlekkeloos. De navigatie van team C viel uit in Nieuw Weerdinge met de mededeling dat de batterij leeg is. Op zich is dit niet zo erg, maar niet handig dat de reservebatterijen in voertuig B liggen. Bij team B navigeert de navigatie vanaf Ter Apel ineens weer terug naar Walchum met als gevolg dat er ca. 5 kilometer door een loper teveel werd gelopen en een bijrijder navigeert ook wel eens verkeerd. Al met al geen grote fouten, maar wel allemaal goede leermomenten.

In Ter Apel had team B al heel even team C in het zicht, maar door de foute navigatie raakten ze weer behoorlijk achterop. Westenesch krijgt team B wederom zicht op team C. De pas werd door beide teams (ondanks het feit dat het niet om de snelste tijd zou gaan) nog even opgeschroefd. Het lukt team B om in Sleen bij team C te komen waarna gezamenlijk het laatste stuk vanaf de Brink naar Van der Weide werd afgelegd. Een mooi gezicht, waarbij sommige familieleden de teams tegemoet waren gefietst om ons aan te moedigen. Dan nog even met elkaar wachten op het laatste team. Ondertussen werden de voertuigen weer netjes gemaakt en nog een aantal foto’s gemaakt. Toen ook team A aan kwam werden zij uiteraard door iedereen onder luid applaus binnengehaald.

Lachende gezichten, heel veel positieve energie en ook trots zorgden ervoor dat de training heel positief wordt afgesloten. De gelopen tijden lagen tussen de 12 km en (met pieken) 18 kilometer per uur. Dit is een enorm goede prestatie. Het is mooi om te zien dat jong en oud heel goed naast elkaar kunnen functioneren met allemaal als doel geld in te zamelen voor zorg voor mensen met kanker.

Na een snelle douche was het tijd voor de inwendige mens. Bij Luuk en Dina Nieborg stonden soep en broodjes voor ons klaar en aansluitend was het tijd voor een borrel en blikken we met alle leden met een brede lach terug op een geslaagde middag en avond, waarbij we ons bedenken dat dit nog maar 50 kilometer was, tijdens de echte roparun zijn het 570 kilometer….