Sleen4life overhandigt cheque namens de Roparun

En dan word je op een middag gebeld en mag je de volgende dag ( woensdag 23 mei), als Stichting Sleen4life, een cheque van maar liefst 97.108 euro overhandigen aan hospice ‘t Huis van Heden te Emmen. Het Hospice dat nu geregeld te kampen heeft met wachtlijsten gaat dit geld gebruiken voor de bouw van twee extra kamers en daarmee gaat het  Hospice straks van drie naar vijf kamers. De uitbreiding moet er voor zorgen dat wachtlijsten tot het verleden gaan behoren.  Als team vonden we dit zo bijzonder mooi, dat we met een afvaardiging van maar liefst 9 personen hierbij aanwezig waren.

De reactie op het bericht van deze grote bijdrage aan het hospice huis van Arjan Naber raakte ons allemaal en daarom mocht hij de cheque namens Sleen4life en de Stichting Roparun overhandigen aan de heren Hulsegge (voorzitter), Brummel (bestuurslid) en Van Driel (secretaris).

“Ik zit even alles terug te lezen tussen mijn tranen door. Wat een gigantisch bedrag. Mijn moeder heeft er destijds een paar dagen gelegen. Het is daar zo fijn, zo huiselijk. Ik gun het de hospice zo enorm. Ze vangen daar niet alleen de patiënten maar ook de familie gigantisch goed op. GEWELDIG”.

Door plaatselijke teams in te schakelen voor het overhandigen van bijdragen aan goede doelen, wordt de betrokkenheid van de teams vergroot en ziet ook de omgeving wat “hun” team bijdraagt aan goede doelen.  De lijfspreuk van de Stichting Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Heel toepasselijk voor deze bijdrage aan de hospice.

 Er wordt in het hospice heel mooi werk verricht en het geeft een goed gevoel dat Sleen4life als vertegenwoordiger van de stichting Roparun een aantal steentjes aan deze uitbereiding kan bijdragen. Een van de (80!) vrijwilligsters zei heel treffend, “het gaat hier over leven niet over de dood”.

In de ontvangstzaal hing onderstaande tekst aan het prikbord:

 

Prachtig samengevat waar het hospice voor staat, niet het sterven is belangrijk, maar het vieren van het leven. We waren erg onder de indruk van het prachtige werk van de Hospice, het bedrag is zeer op zijn plaats.