Sleenerzand Cross succes

Hardlopend de paasdagen in
Zaterdagmiddag was het dan zover, de tweede editie van de Sleenerzand-cross vond plaats. Nadat de organisatie vorig jaar te kampen had met slecht weer was het nu tijd voor prachtig weer en mooie omstandigheden vanaf een nieuwe locatie.

Deelnemers konden zich inschrijven voor twee verschillende onderdelen.

Canicross
Om 12.00 uur vertrokken de deelnemers aan de canicross. Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Tijdens de Sleenerzand-cross konden deelnemers kiezen voor een tocht van 2,5 en 5 kilometer. Dit vergt wel een goede communicatie/samenwerking tussen mens en dier. In tegenstelling tot reguliere hardloopwedstrijden vertrekken canicross-deelnemers individueel. Het enthousiasme van de honden was tot in de verre omtrek te horen en het aantal deelnemers aan deze cross was beduidend groter t.o.v. vorig jaar

Crossloop
Deelnemers konden kiezen uit een 5 of 10 kilometer crossloop. Na een gezamenlijke start denderde menig sportieveling door de bossen en over de heide. Modder, boomstronken, plassen water zorgden voor ontwijkmanoeuvres bij de deelnemers. Een gevarieerd parcours met deelnemers in alle leeftijdscategorieën

Mooi weer, een mooi gebied om te lopen, veel deelnemers en toeschouwers, kortom het was een gezellige en geslaagde dag.

Zie voor foto’s van de Sleenerzand-cross:

http://sleenerzand-cross.nl/fotos/

https://www.facebook.com/Sleenerzand-cross-867131403350064/photos_stream

Mooi weer, een mooi gebied om te lopen, veel deelnemers en toeschouwers, kortom het was een gezellige en geslaagde dag. Alle deelnemers hebben op deze manier een bijdrage geleverd aan het goede doel van de Stichting Sleen4life, welke gekoppeld is aan de Roparun. De gehele opbrengst van deze Sleenerzand-cross gaat dan ook naar dit doel.

Zie voor alle foto’s van de Sleenerzand-cross: http://sleenerzand-cross.nl/fotos/ of https://www.facebook.com/Sleenerzand-cross-867131403350064/photos_stream.

Overige Sleen4life acties
De organisatie van Sleen4life is ondertussen druk bezig met de voorbereidingen voor overige acties en deelname aan de Roparun. Zo staat er op Koningsdag een kraampje van Sleen4life op de Brink in Sleen waar vlaggen van Sleen, lunchkaarten en Roparun-loten gekocht kunnen worden.

Op Pinksterzondag 15 mei verzorgt Sleen4life wederom een knallend feest op het Trambrinkje in Sleen met live muziek, diverse acts en een overheerlijke lunch. We hopen op veel ‘Sleener’ vlaggen langs de route en in het dorp, veel publiek en heel veel aanmoedigingen voor alle deelnemers aan de Roparun die in Sleen nog maar op de helft van het parcours zijn.

Vrijwilligers
Sleen4life kan uw hulp goed gebruiken. Indien u Sleen4life wilt helpen bij de doorkomst, voorbereidingen, op- en afbouw van het terrein, laat het ons dan weten via sleen4life@hotmail.com.

Donaties
Uiteraard zijn donaties aan het hele team of aan individuele Sleen4life deelnemers van harte welkom. U kunt dit doen via de penningmeester Jaap Ramaker of via de doneermodule van de Stichting Roparun via onderstaande link:

http://www.roparun.nl/steun-ons/doneren/ Team 141 Sleen4life.

Vanaf het moment dat dit verslag geschreven is, duurt het nog 47 dagen voor de Roparun van start gaat.

Foto’s en verslag: Jasper Venema