cross

Jaarlijks wordt de SleenerzandCross georganiseerd. Het evenement bevat de onderdelen canicross (2,5 en 5 km) en hardloopcross (5 en 10 km).
Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen.

De SleenerzandCross wordt georganiseerd door Sleen4life.
Sleen4life wil het goede doel steunen met sportieve evenementen.

  • Op zaterdag 31 maart organiseert Sleen4life voor de 4de keer de Sleenerzandcross. Een boscross door het prachtige natuurgebied het Sleenerzand. Het afwisselend parcours is volledig onverhard en loopt over konkelende zandpaadjes, de Drentse heide en langs prachtige vennetjes. Dit betekent niet alleen genieten van een sportieve uitdaging, maar ook van het natuurschoon om u heen. …meer

  • Op zaterdag 15 april werd alweer de derde SlenerZandcross  gelopen over een afstand van 5 of 10 kilometer onder ideale weersomstandigheden in de mooie Sleener bossen. Foto’s zeggen meer als woorden.  De organisatie mag best wel een beetje trots zijn op zichzelf.  

  • Als onderdeel van de SleenerZandcross wordt de CaniCross gelopen. In het bos tussen Noord-Sleen en Schoonoord was weer een prachtig parcours uitgezet. Om 11.00 werd het startsein gegeven voor de 2,5 km of 5 km. De combinaties, man/vrouw en hond, maakten er weer een mooi evenement van.

  • Op zaterdag 15april 2017 wordt de SleenerZandcross weer gehouden in de bossen tussen Schoonoord en Sleen. Start Canicross: 11 uur (2,5 of 5 km) Start Crossloop: 13.30 uur (5 of 10 km) Inschrijving kan via de website “Inschrijven” of tot 30 minuten voor aanvang van de verschillende cross lopen.

  • Onder prima weeromstandigheden hebben wij een mooie tweede Sleenerzandcross gehad. Om 12.00 uur werd er gestart met de canicross, waar veel enthousiaste honden met hun baasjes aan de start verschenen voor de 2,5 en 5 km cross Om 13.30 uur zijn de hardloopcrossers van start gegaan, voor hen was er de 5 of 10 km. …meer