Terugblik 2021, een jaar als geen ander

Roparun 2021 in Landgraaf: zware tocht door harde wind, regen en heuvellandschap

Zoals alles dit jaar bijna in het teken van corona staat, zo was dit voor de Roparun niet anders. Nadat de Roparun met Pinksteren werd afgelast werd er in het weekend van 2 en 3 oktober toch nog een “kleintje” Roparun gelopen in Limburg en Brabant van 300 km met start en finish in Landgraaf.

Ongeveer 180 teams gingen de strijd aan met de elementen en maakten er weer een spektakel van. In Limburg weten ze nu ook wat de Roparun is.

In Maasbracht had het basiskampteam aan de Maas op een prachtige plek het basiskamp opgezet. Zaterdag startten we nog heerlijk in het zonnetje, zaterdagnacht had vooral de verzorgingstent veel last van de wind en regen en kwamen geregeld de pootjes van de grond en ging de tent aan de wandel. Gelukkig liep het allemaal goed af met inzet van vele handen aan de palen en werden aan het eind van de zondagmorgen door het basiskampteam de tenten zonder schade afgebroken.

De sfeer was weer geweldig. Hoe mooi is het om met een team van bijna 25 man een weekend op pad te zijn waarbij er geen wanklank te horen valt? In één woord: prachtig. De koks (Mafalda en Karen) hebben ons weer heerlijk culinair verwend, Hotel Sleen4life (Henk en Dennis) was weer goed verzorgd en ook de massages (Ina en Jolanda) zorgden ervoor dat iedereen fit bleef om de tocht te volbrengen.

In 28 uur liep het team van Sleen4life met toch nog een gemiddelde snelheid van 11,2 km per uur de ruim 300 km.

 

 

Zondagavond werd het weekend bij Henk nog even afgesloten met een hapje en een drankje.

We kijken alvast uit naar weer een normale Roparun in 2022 van Bremen naar Rotterdam met een feestelijke doorkomst in Sleen en een hartverwarmend onthaal van het publiek. Jullie zijn alvast uitgenodigd. Wij hebben er alweer zin in. Doordat de Roparun zo laat in het seizoen was, beginnen we volgende maand alweer met de voorbereidingen voor volgend jaar.

Door allerlei activiteiten hebben we dit jaar toch nog een heel mooi bedrag opgehaald voor de Roparun, ruim € 10.000,-. Bijzonder, omdat we dit jaar geen bijdrage hebben gevraagd aan onze sponsoren. Na en midden in de corona periode hebben we besloten om de sponsoring even op een laag pitje te zetten. Voor volgend jaar is onze sponsorcommissie echter alweer volop bezig met de voorbereidingen van een sponsoravond.

Het toch wel grote bedrag van ruim € 10.000,00 kwam door de volgende activiteiten: verkoop loten, koekenverkoop, fietsen met bestek, motortoertocht en de Mini Roparun. De foto’s van de motortoertocht en de Mini Roparun zijn opgenomen in het fotoalbum op de homepage.

In 2021 hebben we in overleg met het team de Turfrunners uit Dalen afgesproken om bij het organiseren van activiteiten samen te werken om gezamenlijk de opbrengst te vergroten voor de Roparun. Dat resulteerde in een geslaagde gezamenlijke fietstocht “Fietsen met bestek” (100 deelnemers) en de motortoertocht (32 deelnemers). Mooi dat we hierin samen optrekken.

Samen met de school de Akker in Sleen hebben de buurtsport coaches en Sleen4life de Mini Roparun georganiseerd. Ere wie ere toekomt, niets dan lof voor het enthousiaste lerarenteam en de leerlingen van de Akker die een mooi evenement hebben georganiseerd met een fantastische opbrengst van ruim € 2500,-. Afgelopen week hebben Jaap en Karen van Sleen4life en Youri (buurtsportcoach) de klassen bezocht en bedankt. Daarnaast werd er in de klassen uitgelegd wat de Roparun precies inhoudt en wat het doel van de Roparun is en tenslotte werd er nog een fotocollage van de Roparun getoond. We werden overstelpt met vragen, heel leuk om te doen.

 

Vers van de pers: binnen het team heeft Karen zich aangemeld om vanaf volgend jaar de functie van penningmeester over te willen nemen van Jaap. Jaap heeft er 7 jaar op zitten en blijft binnen Sleen4life wel actief. Karen, veel succes.

Tot slot nog even een bedankje voor Bakkerij Schepers voor de levering van de Roparunnertjes, de familie Eising voor de sponsoring tijdens het fietsevenement “Fietsen met bestek” en uiteraard de leerlingen van OBS de Akker voor hun inzet en deelname aan de Mini Roparun.